Tebrikler! İşe Alınmadınız

Bu gönderiyi sende paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

İş görüşmesine nasıl gidilmeli? Mülakatlarda neler önemlidir? İş görüşmesinde nasıl başarılı oluruz? Literatürde bunlar gibi pek çok konuda yazılar görebilirsiniz. Peki iş görüşmelerinde başarısızlığımıza sebep olan davranışlar ve cevaplar nelerdir? Neleri yapmaktan kaçınmalıyız? Cevaplarımız nasıl olmamalı?

 

Artık herkes biliyor ki iş görüşmesine gitmeden önce mutlaka görüşme sağladığımız firmayı araştırmalı, kişisel bakımımıza ve kıyafetlerimize dikkat etmeliyiz. Eğer görüşmemiz bir İnsan Kaynakları Danışmanlık firması ile olacaksa bu süreç biraz değişebilir. Öncelikle Danışmanlık Firmasının, danışmanlık yaptığı farklı bir firma için sizinle görüştüğünü bilmeli ve bu bilinçle görüşmeye hazırlanmalısınız. Bu anlamda başvuruda bulunduğunuz ilan metni size yardımcı olacaktır. İlan metnini güzel bir şekilde inceleyip sizden beklenilenleri iyi saptayamıyorsanız sağlıklı bir görüşme yapamazsınız. Her şeyden habersiz, başvurduğunuz ilan metnini okumadan girdiğiniz görüşmenin sonunda olumlu bir geri dönüş almanız beklenemez. İşe alım görevlisinin sorduğu soruları sorguluyorsanız, göz teması kurmaktan kaçınıyorsanız, cevaplarınızı verirken konuyu dağıtıyorsanız, sorulan soruya cevap vermekten kaçıyorsanız, tereddütlü cevaplar veriyorsanız, cevaplarınız çelişiyorsa ve hissettiklerinizi karşınızdaki insana geçiremiyorsanız başarısız oldunuz demektir. Bunlarla birlikte size yönlendirilebilecek soruları önceden tahmin edip cevaplarınızı sade ve net bir şekilde belirlemeniz gerekmektedir. Karşınızdaki İşe Alım görevlisinin ilgisini kaybetmeden kendinizi doğru bir şekilde ifade edemiyorsanız, tebrikler! İşe alınmadınız. Her ne kadar başvurduğunuz pozisyon için uygun bir aday olsanız da bunu İşe alım görevlisine yansıtamadığınız sürece başarısız olmaya devam edersiniz. Mülakatlarda süzgeçten geçirilen tek konu başlığı istenilen yetkinliklere sahip olup olmamanız değil yetkinlikleriniz ile birlikte kurum içi kültüre adapte olup olmayacağınızdır. Yetkinliklikleriniz kadar kişisel ve yapısal özellikleriniz, tutumlarınız, davranışlarınız ve firmadan beklentileriniz de önemlidir.  Bu yüzden kendinizi iyi tanımalı, rahat olmalı ve yanlışsız ifade edebilmelisiniz. Bu sayede sizin için en uygun kurumda en uygun pozisyonu alabilirsiniz.

 

Kendinizi deneyimli işe alımcıların ellerine bırakın! Onlar firmalar için olduğu kadar sizin için de en uygun seçme ve yerleştirmeyi yapacaklardır. Unutmayalım, bizim için en iyisi uygun olanıdır, en mükemmeli değil.

İlginizi çekebilecek bir kaç haberimiz

Pomodoro Tekniği

Pomodoro Tekniği nedir? Ne zaman ve kim tarafından geliştirilmiştir? Kullanımı için ne gereklidir? Nasıl uygulanmaktadır? Uygulanışında nelere dikkat edilmelidir? Ne fayda sağlamaktadır? Pomodoro zaman yönetimi

Mülakatlar ile Doğru Adaya!

Mülakat nedir? Mülakat çeşitleri nelerdir? Mülakatlar hangi aşamalar ile gerçekleşir? Mülakatın önemi nedir? Mülakat süreçlerinde nelere dikkat etmeliyiz? Mülakat, başvuru sağlayan adaylar ile uzman kişilerin

İşinizi büyütmek mi istiyorsunuz?

Birlikte Yapabiliriz